Mer om kopplingen mellan autism och mjölk/gluten

Här är ännu en intressant diskussion om kopplingen mellan mjölk, gluten och autism. Jag kan inte förstå varför man inte ska försöka om man har ett barn med autism. Även om det inte fungerar för alla, finns det ju en stor chans att det fungerar, så varför vänta på att någon specialist ska ge klartecken?

Som förälder är man väl beredd att göra det mesta för att ens barn ska må bra och ha ett bra liv? I klippet berättar mamman om sin autisktiske son som började kommunicera efter några veckor av gluten- och mjölfri kost. 

Argumentationen emot är bland annat att barnet då inte får samma mat som alla andra på barnkalas. Alltså ett barn med autism som utan någon kostförändring inte kommunicerar med omvärlden skulle alltså lida för mycket av att inte äta samma sak som alla andra på kalas - mot att kunna kommunicera men inte äta av tårtan? Konstigt resonemang tycker jag.

Observera att det handlar om mjölkprotein och inte laktos som många ofta tar miste på (och det även står i texten under programmet).

Se klippet här (för diskussionen börja att titta fyra minuter in i programmet)

28 oktober 2011 Malou efter tio TV4