Forskare vill ge gravida D-vitamin

Gravida kvinnor bör få tillskott av D-vitamin, för att på sikt förebygga hälsorisker för barnet, det anser flera forskare.

Läs artikeln här.

Tyvärr har jag märkt att de senaste rönen kring D-vitamin (som även rapporterades i Livsmedelverkets rapport i höstas) inte verkar ha nått mödravården. När jag berättade för min barnmorska på MVC att jag tar D-vitamin tillskott fick jag istället förklarat att det inte ingår i rekommendationerna och att jag inte borde ta det. Häromdagen fick jag även rådet att ladda inför kommande förlossning med glass och energidryck av samma barnmorska. 

Jag hoppas att gravida kvinnor som får den typen av råd, själva försöker hitta information om vad som är bra och inte för deras bebisar och inte slutar med d-vitamin och äter glass istället...