Thaibiffar på lax och torsk

Att göra fiskbiffar är väldigt enkelt och går att variera i oändlighet med olika ingredienser i smeten. Familjens favorit är thaibiffarna.
Jag brukar inte göra biffarna efter exakta mått, anpassa efter smak och tycke. Vi gör smeten i matberedaren, men har du ingen sådan går det utmärkt att finhacka alla ingredienser och blanda ihop.
 
Ingredienser
lax ca 500 g
vit fisk exempelvis torsk ca 300g
koriander en kruka
chilli (efter tycke och smak, anpassa även efter barnens önskemål, ca 1/2 brukar vara lagom för oss)
ingefära (ca 2*2 cm)
citrongräs (1-2 stavar)
sesamolja
sesamfrön (till panering)
ev fisksås (beroende på hur strikt paleo du vill äta)
 
Gör så här:
  • Ta bort skinnet på fisken och lägg i matberedaren
  • Hacka chili, ingefära, citrongräs och koriander och lägg i matberedaren
  • Sätt igång matberedaren och fyll på med sesamolja så att det blir "en smet", tillsätt ev fisksås om du vill ha det i.
  • Gör biffar med hjälp av en sked och häll på sesamfrön
  • Stek på ganska hög värme på båda sidorna i kokosolja
  • Garnera ev med extra sesamfrön och koriander.